Startsida -> Semesterhus -> Aktiviteter m.m. -> Aktiviteter

Skriv ut sidan
 
  Aktiviteter | Service | Sevärdheter

Aktiviteter

Golf
Lövdalens golfbana ligger 5 km från Koppartorp. 9-hålsbana + 9 alternativa utslag samt
pay-and-play på separat 9-hålsbana. På golfbanan finns en cafeteria och mindre golfshop samt möjlighet att boka in golflektioner eller att hyra klubbor. Green Fee, gäller hela dagen. Det är lätt att komma ut på banan och ingen tidsbokning behövs.
Med reservation för att banan vissa tider är abonnerad för tävling.

Friluftsbad
Vid Koppartorp kan våra gäster bada i såväl insjö som hav.
Friluftsbad finns vid campinganläggningarna vid Grännäs, Ekön och Yxningen samt vid Tostebosjön, Vindommen, Rånen, Tjen, Skeppsgården och Sandgärdet i Gryt.
Kommunens långa kuststräcka bjuder även på många skyddade klipphällar och avsides sandstränder där man kan njuta alldeles för sig själv av en egen liten strand.

Skärgårdsturer med båt
Sommaren erbjuder ett tämligen unikt tillfälle att uppleva den natursköna Gryts skärgård med båt. Möjligheterna att komma ut i skärgården är många. I skärgården finns många fina öar som väl lämpar sig för ett strandhugg, där ett svalkande bad och den medtagna picknicken för Dig ännu ett steg närmare denna fantastiska skärgård. För den som inte har egen båt avgår skärgårdsturer från Fyruddens hamn.
Dessutom kan våra gästar hyra båt med motor för egna utflykter.

Fritidsfiske
Våra gäster kan fiska med handredskap i insjön, roddbåt ingår.
För skärgårdsfiske finns båt med motor att hyra.
I skärgården råder fritt fiske med handredskap som är utrustat med lina och krok. Fiske från båt är tillåtet endast om båten ligger still. En del skärgårdsområden har tillträdesförbud under vissa tider av året. Observera att förbudet även gäller vattenområden intill 100 meter från strand. Det är också förbjudet att fiska inom 100 meter från fiskeodlingskassar och fasta redskap markerade med ståndare med gult kryss i topp. Det fria fisket är en utökad allemansrätt men det innebär också en allemansskyldighet både på vatten och land. Det är en självklarhet att inte skräpa mer. Inte dra upp mer fisk än man behöver och inte låta fisken ligga kvar bland klipporna.
FRITT FISKE – men under ansvar. För alla trevnad.
I ett flertal av kommunens insjöar har fiskevårdsföreningar bildats, och för de flesta av dessa sjöar finns möjlighet att lösa fiskekort.

Bär- och svampplockning
I skog och mark brukar det finnas rikligt med bär och svamp av alla de slag.

Paddla kajak – Segla - Åka vattenskoter
Kan hyras i närområdet för härliga utflykter i havsbandet. Även guidade turer.

Vandra på Östgötaleden
För den vandringslystne finns Östgötaleden. Leden utgår från Banvallsstugan i Valdemarsvik och bär mot Åtvidaberg i väster och Söderköping i norr. Avstickare finns mot Gryt/Fyrudden och genom Tryserum till de stor naturreservaten Kvädö, Åsvik och Torrö. Utmed leden finns flera vindskydd för övernattning. På Torrö finns även en övernattningsstuga. På flera av ledavsnitten anordnas guidade natur- och kultur-vandringar. De första två kilometerna av leden mellan Valdemarsvik och Gryt är dessutom utformad som en natur- och kulturstig med informationsskyltar.
Leden passerar strax intill Koppartorpsvägen ca 3km från Koppartorps gård.

Allemansrätten
www.naturvardsverket.se/allemansratten

Dagsutflykter
Astrid Lindgrens värld
www.alv.se

Kolmårdens djurpark
www.kolmarden.com

Göta Kanal
www.gotakanal.se

Delar av texten är hämtad ur broschyren "Valdemarsvik", utgiven av Valdemarsvik Kommun.

 
 
© Koppartorps gård    Telefon: +46 (0)123-441 03    Mobil: +46 (0)70-391 81 93    E-mail: info@koppartorp.nu